100.000 inwoners waarvan 20.000 studenten 20-21/03

Dunedin, de studentenstad bij uitstek op het zuideiland. En vandaag is het dinsdag dus Special Tuesdays bij Dominos Pizzas! Een avondje niet koken, jippie. In een studentenstad moet je toch op café, dus wij naar het centrum. De stad heeft veel weg van Edinburgh (met dank aan Stein voor de tip J), mooie oude gebouwen in de Schotse stijl. De stad is dan ook gesticht door Schotse settlers. Maar tijd om zelf geschiedenis te schrijven J We stappen een charmant retro cafeetje binnen. De NZ'ers zijn heel sociaal dus al gauw, zijn we een drietal rijker aan tafel. 3 enthousiaste twintigers. Ik kan me nog maar een naam herinneren: Bin, dat is de NZ uitspraak voor Ben. Toch wennen dat NZ accent.

Vandaag verkennen we de stad en Otago Peninsula, het schiereiland naast Dunedin dat barst van het wildlife. Maar eerst de studentenbuurt, 20.000 studenten moeten toch een hippe buurt hebben om uit te hangen. Leuke cafeetjes, graspleinen en kunstzinnige winkeltjes, hier zou ik wel enkele maanden kunnen vertoeven. We stappen ook het Otago museum binnen met een korte geschiedenis van de Maori's, de settlers etc… en wat me verrast is dat de Maori's niet geboren walvisvaarders zijn, ze hebben deze kunst van de settlers geleerd. In de geschiedenis van de plaatselijke krant krijgen we nog een hilarische foto te zien, van een schaap dat blijkbaar 8 jaar lang op de dool is geweest en dus 8 jaar lang ongeschoren is gebleven. Onlangs heeft het schaap zich terug aan de beschaving getoond en dit is het resultaat.

En dan naar Otago… het schiereiland naast Dunedin, ben benieuwd naar al dat wildlife. We cruisen rond deze zanderige heuvel van de ene naar de andere kant op zoek naar yellow eyed penguins, fur seals, little blue penguins en albatrossen. Maar onze timing zit fout, het is hoogtij en we zien enkel schaapjes en koeien, ook mooi natuurlijk. Maar de royal albatross wil ik niet missen dus ik boek een tour. Anna gaat even op wandel en krijg een half uurtje om een albatroskuiken te bespieden. Er zijn een drietal kuikens zichtbaar vanuit de toren, prachtige grote, witte, fluffy chicks. We zien een volwassene rondwaggelen bij een van de kuikens maar helaas zien we die niet in actie. De spanweidte van de vleugels kan tot 3 meter reiken, 3 meter! Het lijf kan 1 meter groot worden. We proberen nog een laatste keer yellow eyed penguins te spotten in Sandfly Bay maar er liggen enkel surfers in het water te dobberen. Ja, de natuur kan je niet timen he. We rijden terug het schiereiland af, noordwaarts richting Moeraki. Vannacht slapen we weer op een DOC site. 6 dollar voor een site, cheap! Enkel een toilet wel maar kom, meer hebben we niet nodig vannacht. Ik haal mijn beste kookkunsten boven en hoop dat mijn eerste risotto ooit niet mislukt (met dank aan Inge en Emmaatje voor het recept J). En hoezee, het is een succes. 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer