Abel Tasman een van de mooiste parken in NZ

28/03-29/03

Abel Tasman

We vertrekken op een tweedaagse tocht in Abel Tasman Nationaal Park. Je kan het hele park in 4 a 5 dagen afleggen maar wij kiezen een shortcut. We hebben niet meer zoveel tijd in NZ en moeten keuzes maken. Een watertaxi brengt ons naar het startpunt en komt ons de dag erop enkele baaien verder terug oppikken. Abel Tasman is een van de mooiste parken van NZ. De route ligt pal aan idyllische baaien en voert je door open begroeiing. Zo kan je voortdurend naar dat azuurblauwe water lonken. Het is ook een beetje tropischer, met hier en daar een palmboom. We hebben mooi weer en het wandelen gaat vanzelf. De tweede dag hebben we wat tijd over voor de watertaxi ons komt oppikken en dus halen we eindelijk die bikini nog eens boven en springen in het ijskoude water. De watertaxi is blijkbaar ook half en half tourgids. Hij voert ons langs het Tonga marine reserve met allemaal jonge zeehondjes, zo lief.

Na ons avontuur zetten we terug koers naar Wakefield, nog een nacht bij de Israelische familie. Anna kookt voor de familie maar niet zonder moeite. De moeder of beter gezegd matron, commandeert haar, welke ingredienten, de bereiding. Anna's blik spreekt boekdelen. De ouders eten dan toch gretig van het gerecht, hun enige dochter mokt en schuift haar bord weg. Zo onbeleefd denk ik bij mezelf maar kom ik meng me niet. Na het eten zet de mama mij aan het werk, ze legt me vanaf de tafel uit hoe ik de vaatwasmachine moet uitladen en beschrijft precies in welke lade ik elk dekseltje en keukenrobotje mag proppen. Kalm blijven, dit is zo voorbij. Ik help graag maar ik blijk toch iets anders te verstaan onder gastvrijheid. Voor ik mijn bed induik, zet ik me nog even bij moeder en dochter. Beiden zijn aan de laptop gekluisterd, de papa verorbert het 4de seizoen van The X-files. We babbelen nog een beetje en dan is het tijd voor bed.   

   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer