Barrista & latte art: hartjes en meeuwen 15-16/12

In Sydney worden we opgeslokt door een monsterfile. Willen of niet, we geraken in een spoor waar geen ontsnappen aan is en rijden de tolweg op die ons steeds verder van onze bestemming leidt. Onenigheid over de richting en hoe en wat maar uiteindelijk kunnen we afdraaien en belanden we aan ons hotel. Het City Crown Hotel/motel, alleszins een goede plaats om te slapen! Kamperen in Sydney was niet echt een optie. De campings liggen ver buiten de stad en gezien ik moet mij de volgende ochtend vroeg aanmelden op de barrista & latte art cursus. De hoteleigenaar is helemaal gecharmeerd door ons, hij wil ons al terstond een job aanbieden. 'You've got beautiful eyes' zegt hij tegen Emma. Groot gelijk heeft hij maar we willen niet onnodig lang in zijn gezelschap verblijven. En 4 weken in Sydney blijven hangen, dat trekt ons helemaal niet aan. Er valt wel veel te beleven maar het puilt uit van de toeristen. Em en ik gaan nog eten in een Aziatisch restaurantje en poolen nog wat. We verwachten uitgedaagd te worden door enkele leuke locals maar dat zit er niet in. 

16/12

Barrista en latter art cursus in de coffeeschool. Eerst schotelen ze ons ene video voor met een idioot in de hoofdrol. Duidelijk maar oersaai. We beginnen eraan. De instructeur legt ons de onderdelen uit van de machine, toont ons de basics en dan is het aan ons. Ik maak massa's lattes, cappuccino's, flat whites etc... maar het is moeilijk om de de exacte hoeveelheid melkschuim te bekomen. Bij een latte is dat 2 cm, bij een flat white, 1... De latte art gaat me wel goed af: 3 hartjes, meeuwen, een swirl. De tekeningen die je met een stokje moet maken, gaan vanzelf maar de free pouring hearts, dju. Maar practice makes perfect he. Na de cursus trekken we naar Katoomba, de uitvalsbasis om de Blue Mountains te bezoeken. Het park beslaat 1/3 van Belgie en ontleent zijn naam aan de blauwe gloed die zich vormt over de eucalyptusbomen door de druppels die de bladeren afscheiden.   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer