Blote voeten, dreads en yoga 2-5/12

We rijden Byron Bay binnen, de hippiestad aan de oostkust, of toch de commerciele hippiestad. We merken het hoge hippie-gehalte al snel op, straatmuzikanten, dreadlocks, mensen op blote voeten, spiritualiteitsstalletjes, free yoga classes, flower power marktjes, etc... 

En dan onze camp site: Arts Lodge, een en al hippie. Maar het ziet er leuk uit en het is de goedkoopste camping. 'Als je een plaats vindt op het terrein, mag je blijven' is de feedback. Ok, de camping staat inderdaad bomvol. Er zijn nog net enkele vierkante meters voor ons tentje. Sommigen lijken hier permanent te wonen, tent uitgerust met TV en sofa en tapijten zelfs. De trip is in ons lijf en kleren gekropen en we rollen al snel onze slaapmatjes uit.

4/12

Tijd voor wat sport. Em en ik gaan joggen. Em naar het strand, ik naar de vuurtoren. De weg erheen is prachtig, langs het water, via een stukje regenwoud om te eindigen bij de vuurtoren met zicht op twee rotsachtige baaien. De golven slaan woest tegen de wand en verderop springen dolfijnen speels door de golven. Dit moet de mooiste jog ooit zijn.

Na het joggen, trekken we naar het centrum. Onderweg stuitten we op een hippiemarktje. De meeste stalletjes bieden prachtige zelfgemaakte producten aan. Vaak is het verrassend uit welke materialen zijn vervaardigd. Lampen gemaakt uit servies, hangertjes uit scrabbleblokjes... Dan op naar de shops, want naast geld uitgeven, moet ik natuurlijk ook geld verdienen. Maar mijn CV kan ik bijna nergens kwijt. Ze hebben allemaal al het nodige volk aangenomen voor de komende weken. Byron Bay biedt dus weinig kansen. Een optie die ik nog overweeg is fietstaxi spelen. Maar je moet zelf de fiets huren wat wel een risico inhoudt en je moet heel late shifts werken om goed te verdienen. Dan toch maar liever een dagjob.

Les ev Eve contacteren ons, het koppel uit Canberra dat we in Lamington National Park hebben ontmoet, is hier ook even op bezoek. We drinken samen nog iets en beloven hen op te zoeken als we in Canberra zijn.      

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer