De Catlins, een pareltje 19-20/03

De Catlins is de zuidelijkste regio van het zuideiland. Het landschap is prachtig, heuvelachtig met uitgestrekte weiden en ongerepte baaien. En het beste van al, je rijdt er bijna alleen rond. We tellen slechts een 10-tal andere busjes op onze route. Er ligt dan ook nog maar sinds 6 maanden asfalt op de meeste wegen. We schuimen de baaien af op zoek naar zeeleeuwen, yellow eyed penguins en Hector's Dolphins (de kleinste dolfijnen in de wereld, ze worden maar max 1,4m groot). We spotten verschillende zeeleeuwen maar de andere waterratjes laten zich niet zien. We vallen er zelfs bijna over. 2 grote kolossen liggen gewoon luilekker in het gras, te wachten op nietsvermoedende toeristen. Afstand houden van deze beestjes want ze zijn sneller dan je zou denken.

Andere hoogtepunten zijn Slope Point, het zuidelijkste punt van het NZ vasteland en enkele watervalletjes. Een van hen Niagara Falls gedoopt door een of andere grapjas. En ja, ook wij laten ons beetnemen. :-) Aan de kant van de weg ontdekken we een schattig caravanparkje met veel felle kleuren en een charmant keukentje met van die kanten gordijntjes. Maar voor we de lang uitgestelde douche inspringen, maken we nog een laatste wandeling langs de kust. Onze vrienden komen bovenduiken. 2 zeeleeuwen die de stroming van het water gebruiken om rond elkaar te dansen. Mooi!  

De volgende dag maken we nog een stop in de Catlins, Nugget bay. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om brokken, grote rotsbrokken die uit het water torenen. Nog even genieten van de verlaten stranden, wat chillen met de gitaar op het gouden zand, en dan door naar Dunedin (met het accent op de 'e' en niet op de 'u' blijkbaar :-) ).  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer