Daarom ziet Nieuw Zeeland zo groen! 28-29/02

28/02

We rijden richting Arthur's Pass, tussen de koetjes en de schaapjes. Mooie velden. Onderweg stoppen we aan Cave Hill, immense ronde rotsen die plots opdoemen in het heuvelachtige landschap. Dan verder door naar Cave Stream en laatste stop van de dag is Arthur's Pass. Er is maar een caravan park: Jackson's retreat. Blijkbaar gevierd om de super deluxe faciliteiten. Dat komen we te weten van een grey nomad. Grey nomads zijn de veteranen onder de campercommunity en wisselen gouden tips uit op het grey nomad forum online. En ze heeft gelijk, de keuken is prachtig en de douches en toiletten piccobello. Alleen jammer van het weer. De hemel verdonkert en dat belooft niets goed voor de volgende paar dagen. Anna en ik maken nog een wandeling naar de waterval die op een boogscheut van de receptie ligt. Toch een lange boogscheut dan want we lopen eerst hopeloos verloren. Uiteindelijk komen we aan bij de waterval. Op de terugweg spotten we een diertje dat op een dikke kip lijkt. Een kiwi? We zijn helemaal in de wolken. Onze eerste dagen in NZ en we spotten een kiwi. We nemen wel 20 foto's. Op weg naar de camper lopen we nog even de receptie binnen. Een kiwi? Een weka zal je bedoelen. Kiwi's zijn 100% nachtdieren en krijg je bijna nooit te zien. Hah, maar toch een cool diertje, die weka. 

29/02

Regen, regen en nog eens regen. Arthur's Pass ziet helemaal grijs en dus geen kans om iets van de bergketen daar te zien. de mooiste wandeling die we nu kunnen maken is die naar de Devil's Punchbowl waterfall. Dankzij de hevige regenval komt het water met groot geweld naar beneden donderen. Daarna zetten we onze reis verder naar Hokitika: bekend om de jadesteen en de glasblazerij. Mooi en... duur! Maar we komen te weten waarom. Jade is een verschrikkelijk moeilijk steentje om te bewerken. We zetten onze campervan op het Holiday Park nabij een glow worm wall. Na valavond brengen we een bezoekje aan de glimwormpjes. Onmogelijk te fotograferen, slechte modellen maar mooi in het echt. En van al dat heen en weer wandelen hebben we dorst gekregen. Tijd om de lokale bar uit te proberen. Maar halverwege onze wandeling barst het los. we schuilen even onder een garage van een onwetende onbekende weldoener. Maar de regen houdt aan. We trotseren het onweer weer. Verderop stappen we een backpacker binnen, waar is die bar? Ze kunnen ons niet verderhelpen. We 'lenen' een paraplu, beloven onszelf om die op de terugweg weer te droppen. Vol verwachtingen over een leuke levendige meute, stappen we de bar binnen, drie man en een paardenkop. Daarvoor zijn we zeiknat geworden. Maar we genieten van ons biertje. Alleen blijven die 2 Canadezen maar aandringen op een spelletje pool. Normaal gezien zou ik meteen toestemmen maar ze zijn echt te opdringerig en plakkerig. Uiteindelijk stappen we op. Onderweg naar buiten groeten we T, een Nieuw Zeelandse gids die we vandaag voor de 3de maal kruisen. Misschien zien we elkaar aan de gletsjer. En.. brave meisjes dat we zijn, droppen we de paraplu weer onderweg.  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer