En dan nu een job zoeken 1/01-7/01

CVs printen en de leuke buurten afschuimen en een coole job aangeboden krijgen, dat is het plan. Natuurlijk loopt het niet allemaal op wieltjes. Ik ga drie verschillende buurten af zonder respons, draai proef in een restaurant uitgebaat door drie louche Albanezen waarvan geen enkele me terugbelt en meer en meer zinkt de moed me in de schoenen. Maar wanneer ik uiteindelijk het meest trendy koffiestraatje afga, krijg ik een kans aangeboden in Isus cafe. Na enkele lattes en cappuccinos, zijn ze bereid me op training te sturen in een ander cafe. Na twee halve dagen training moet ik terug langskomen. 

Volgend ochtend, fris en enthousiast, meld ik me aan in het cafe voor de training. Mijn koffiemeester, een grappige, mollige brillemans is heel vriendelijk en geduldig. Hij vertelt me het koffieproces van A tot Z en deelt zijn koffiegeheimen met mij. Ik moet koffies proeven en evalueren tot ik stijf sta van de caffeine. En dan moet je weten dat ik eigenlijk niet eens koffie lust, jak! Geef mij maar een flat white of een latte maar dat kan ik natuurlijk niet aan mijn koffievriend meedelen. Op het einde van de tweede dag vraag ik om zijn evaluatie van mijn training. Best ok blijkbaar, ik weet hoe het moet en kan mits wat meer ervaring perfecte koffies fabriceren. 

Op naar Isus. Achter de toonbank, een verwaand Frans mannetje dat zijn gezag wil laten gelden. Hij laat me lattes en cappuccinos maken maar saboteert mijn stoomarm en loopt in de weg. de koffies zijn verre van perfect en hij geeft me geen tweede kans. We bellen je nog... pfff, dan weet je wel genoeg...

Terug naar af. Andere buurt opzoeken dan maar. Ik wandel alle leuke straten af in Fitzroy, noord Melbourne. Weinig succes, bij sommige plaatsen mag ik mijn cv achterlaten. De meesten wijzen me echter meteen de deur. Er is een plaats waar ze meer interesse tonen, het Metropole hotel. Peter, de manager van het zusterhotel in St Kilda is heel erg opgezet met mijn bezoek. Of ik niet aan de receptie van zijn hotel wil komen werken. Ik twijfel. Barrista was het hoofddoel maar dat kan ik wel op mijn buik schrijven. Ok, ik aanvaard zijn voorstel. De job zelf lijkt me niet zo moeilijk en het betaalt goed. Maandag kan ik beginnen. Ole!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer