Dolfijnen naast onze kajak! 15/12

15/12 Port Stephens

We staan op bij het krieken van de dag om dolfijnen te spotten. Doodmoe slenteren we met de kajak naar het water. We peddelen tot aan de brug, daar hebben we de grootste kans om ze te zien. Een schril ochtendzonnetje begroet ons. Zo in onze shortjes is het nogal koud, onderweg worden onze kleren halfnat, gestuntel, oppassen voor de camera. We dobberen een tijdlang onder de brug. Net wanneer we de hoop bijna opgeven, spuit er een dolfijn vlakbij ons water op. Snel die camera grijpen! Emma probeert ons ondanks de fikse stroming dichterbij te brengen, ik klungel intussen met de camera die bijna in het water belandt. De dolfijnen duiken snel boven en verdwijnen dan weer, telkens op de plaats waar we het niet verwachten. Net of ze een spelletje met ons spelen. De foto's zijn niet geweldig maar wat een ervaring. Een moeder met een jong bewegen gestroomlijnd door het water. Het jong zit achter een vis aan denken we want we zien de vin pijlsnel door het water klieven. Emma tracht de boot stil te houden gedurende de fotosessie door zich vast te klampen aan een lange paal in het water. Een komisch zicht, twee enthousiaste toeristen, aan een paal geketend om een glimp van een dolfijn op te vangen. Het is tijd. We brengen de kajaks terug en reizen verder zuidwaarts naar Newcastle.

Newcastle is voor mij een van die weinige plekken aan de oostkust die er echt uitspringt. Het heeft wel trekken van een doorsnee gecommercialiseerde badplaats maar het heeft toch heel wat charme. Zo is er een openbaar zwembad dat overloopt in de oceaan. Als de golven hoog opwellen, spoelt het water over de rand heen en vult het bad op, tot grote hilariteit van de jongeren die wachten om weggespoeld te worden. We maken er een mooie kustwandeling waarbij we weer aangenaam verrast worden. Tientallen dolfijnen reizen de kustlijn af, meeglijdend met de golven, dan springend over witte schuimkoppen. Ze komen tot vlakbij een surfer. Lag ik nu maar op dat surfboard :-)

En dan nu verder naar Sydney!

         

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer