Doubtful Sound, nog mooier dan Milford!

15/03        

Het regent en de mist hangt over Manapouri. Ik vrees het ergste voor de Doubtful Sound cruise vandaag. Een dure cruise maar veel gidsen raden aan om Doubtful toch te doen, het zou meer de moeite waard zijn dan Milford Sound, groter, minder toeristisch. Anna zet me af aan het vertrekpunt van de boot. Ik word omsingeld door 50-plussers. Aiai dat belooft. Uiteindelijk spot ik nog een jonge madam. Ik begin met haar te babbelen, so where are you from? Ah Belgie! Wat een toeval, twee jonge vrouwen en toevallig beiden van Belgische bodem. Leuk! Zo leuk om even Nederlands te praten. Het regent nog maar langzamerhand trekt de hemel open. Na een korte boottrip, volgt een 45 min bustrip en dan weer op een boot. Met deze boot varen we een 4-tal uur door de Doubtful Sound. En inderdaad, het is nog mooier dan Milford. Het lijkt nog veel groter met groene bolle eilanden verspreid over het water. We hebben geluk, omdat het de vorige nacht heeft geregend, zijn er honderden watervallen op de flanken van de fjorden. En nu schijnt de zon ook nog eens volop. In de Doubtful Sound regent het 200 dagen per jaar moet je weten. We zijn niet alleen, yellow crested penguins en zelfs little blue penguins (deze zijn uiterst zeldzaam), vervoegen ons. Bij de opening naar de Tasman Sea komen we bij enkele grote grijze rotsen, gevlekt met fur seals. Ik brand deze beelden in mijn geheugen.
Op de terugweg bezoeken we een hydro power plant. Het zegt me niet zoveel maar het is blijkbaar de grote trots hier, blijkbaar het knapste staaltje ingenieurwerk hier. Ik neem afscheid van Eva, misschien zien we elkaar nog later op de reis. Anna pikt me op en we rijden verder naar Tuatapere. Morgen start ik de Hump Ridge Track, een drie-daagse trek aan de zuidwestkust van NZ. Anna maakt een kleinere loop.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer