Een stukje paradijs 5/04

We nemen afscheid van Liesbeth en Roal, haar 6 maanden jonge spruit. Op naar Coromandel, we hebben al veel gehoord over deze regio. Dit noordelijk gelegen schiereiland zou een prachtige kustlijn hebben, ruw en rotsachtig aan de westkust en prachtige ligstranden aan de oostkust die aan Thailand doen denken. We rijden eerst de oostkust af van he teen naar het andere strand en stoppen aan Hot Water Beach. Hier kan je bij laag tij een putje graven en erin gaan zitten, niet zonder reden natuurlijk. Dat putje vult zich dan met heet water en voila, je hebt een zelfgemaakt thermisch bad. Alleen komen Anna en ik net aan wanneer het water opkomt en na wat hopeloos wroeten, vinden we toch nog een warm poeltje. Op de terugweg rollen de golven in. Met een zeiknatte jeans kruipen we weer de van in.

Via een lange, enge gravelweg steken we het schierland over naar Coromandel town, een van de goudzoekersdorpen van weleer. En dat is te zien aan de wilde westen stijl van de gebouwen. We slapen op een verlaten DOC site. Het infocentrum waar we horen te betalen is tijdelijk gesloten. Een gratis nachtje dus, joepie!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer