Funky town 31/03-01/04

Van de ferry rijden we recht Wellington binnen. Wellington doet me een beetje aan Melbourne denken, een waterkant met veel barretjes, leuke shops en veel alternatief, jong volk.

We trekken naar Cuba Street, de hippe straat hier met massa’s tweedehandswinkeltjes en funky koffiehuisjes. Daar hebben we afgesproken met Emily, het Texaans meisje dat ik op de Hump Ridge Track heb leren kennen. Even relaxen op een terrasje en dan naar haar appartement. Eten en dan afscheid van Emily, ze heeft de nachtdienst. Ze werkt als verpleegster in het ziekenhuis om de hoek. Anna en ik hebben nog wilde plannen om uit te gaan in Wellington maar daar komt niets van in huis. We zijn stikkapot, ons kajakavontuur van gisteren eist zijn tol.

De volgende ochtend verkennen we de stad wat meer. Terug naar Cuba Street. Het beste koffiehuisje is Fidel’s volgens Emily en dat kunnen wij alleen maar beamen. Gezellige sfeer, een retro interieur met een oud knaloranje koffiemachien en kleurrijke aftandse banken op een binnenplaats. En ook het gebak en de koffies die ze serveren zijn de moeite waard. Anna en ik pikken de laatste plaatsen in. Zalig. Dan van het ene naar het andere tweedehandswinkeltje.

De andere grote bezienswaardigheid in Wellington is het Te Papa museum. Daar ontdekken we nationale schatten als een gigantische inktvis en artefacten van de maori’s door de tijden heen. Na een uur moeten we echter alweer door. Jammer, hier had ik wel meer tijd willen doorbrengen. Maar we hebben nog een lange rit voor de boeg naar Tongariro National Park.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer