Ze Germanz 16/12-18/12

Wanneer we aankomen in Katoomba slaan we eerst wat proviand en dekentjes in want we merken dat de temperatuur drastisch is gezakt. Onze camping is  niet echt uitnodigend. De gemeenschappelijke ruimte zijn 4 muren en een ijskast met enkele plastieken stoelen en tafeltjes. Maar goed genoeg. We duffelen ons in in onze dekentjes en slaapzak tot alleen onze koude neus nog zichtbaar is.

17/12

Vandaag maken Emma en ik een canyoning en abseiling trip in Katoomba. Vorig jaar heb ik deze trip ook al gemaakt maar het is de enige die nog beschikbaar is. We ontmoeten de rest van de groep, allemaal vriendelijke mensen maar 1 vrouw serkt ons nogal op de zenuwen. Ze houdt van overdrijven en gilt hij kop eraf telkens het schoothondje van de eigenaar passeert. Ontbetwistbaar schattig hondje maar dat hondje beleeft de schrik van zijn leven. Het abseilen gaat vlot, daarna canyonen. Pakken dichtritsen en hop het ijskoude water in dat door het gebergte klieft. Pot hole jumping, voorzichtig de bodem aftasten in de kreekjes en dan op het einde abseilen vand e waterval. Het is glibberig en ik krijg geen grip op de mossige wand, afzetten met de knieen dan maar. Het water klettert tegen mijn hoofd, geen kans om veel te zien, vertrouwen op gevoel. Wil je springen vraagt de gids. Met een grote plons val ik in het water. De adrenaline! Maar Emma komt op haar dooi gemak van de wand, ze is wel wat conyonen gewoon. Terug onze kleren aan en dan terug naar de camping.

In de keuken leren we 2 Duitsers kennen. Ik had hen als Russen aanzien omdat ze nogal een geblokt hoofd en postuur hebben maar foute inschatting dus. In gebrekkig Engels vragen ze of ze onze vuren nmogen gebruiken. Ze zijn helemaal niet voorbereid op kamperen en dachten overal goed uitgeruste keukens terug te vinden. Ga je gang. Hun diner: spiegeleieren op toast. we geraken aan de praat, wel aan de praat is veel gezegd. Hun Engels is zo abominabel slecht (ondanks een van hen hier al 4 maanden werkt). Em en ik halen op onze beurt ons beste Duits naar boven. Jean Marie Pfaff eat your heart out. Ze staan werkelijk versteld van ons Nederduits. Em blijkt zelfs een Berlijns accent te hebben. We kunnen er goed om lachen. Een van de 2 blijkt te verjaren en ze nodigen ons uit voor taart en drank.  

18/12

We maken nog enkele mooie wandelingen in de buurt van Katoomba: Hoerseshoe Lookout en daarna Walls Lookout. Daar zouden we de Hanging Rock aan de overkant moeten zien. Een prachtig zicht op de canyon maar waar is die hangende rots nu? We nemen van alles foto's in de hoop die HR later te herkennen. Op de terugweg geraken we verloren, de short cut werd een long cut, echte toeristen die dag. Maar we komen heelhuids aan. Onderweg naar Canberra stoppen we nog in Lithgow voor koffie, een triestig, verlaten hol. 's Avdons komen we op onze bestemming aan: the capital of Australia. Ik heb gemengde gevoelens, zoveel mensen hebben me al verteld dat er maar weinig te zien is afgezien vand e War Memorial. Die is naar verluid wel de moeite waard. De stad is proper, heeft iets majestueus maar 0 komma 0 ziel. Veel ronde punten voor we uiteindelijk aankloppen bij Les en Eve.  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer