Glow worms rap 7-11/12

7/12

De weg die over Mount Tambourine slingert is prachtig, de bergtoppen gehuld in mist. We eindigen onze reis in Thunderbird Park, het lijkt wel de ingang tot een funpark maar ernaast ligt een gewone camping. De regen blijft maar aanhouden en we laten ons verleiden tot een van de permanente volledig uitgeruste legertenten. We dingen af op de prijs en krijgen ons hemelbed voor maar $60! Zalig hier, droog en warm met een zacht bed, we gillen van blijdschap. We bladeren door de flyer van de glow worms cave en Em stuit op een versje. "I wish I was a glow worm, cause glow worms are never glum. Cause how can you be grumpy when the sun shines out your bum". Em maakt er een East Side West side bad ass rap van. Moest iemand deze beelden willen zien, de prijs gaat naar de hoogste bieder! :-) Ik haal mijn gitaar boven en zing nog wat tot onze overbuur mij het zwijgen komt opleggen. Onze kant-en klare macaroni cheese & zwan trekt op geen bal maar het is eten en we zijn blij dat we kunnen eten.

8/12 

Bezoek aan de glow worms cave. De grot zelf is een mensgemaakte constructie dus doet nogal fake aan maar we zijn toch blij dat we glow worms zien. Blijkbaar groeit zo'n gloeiwormpje 7 a 8 maanden tegen de wand om dan enkele dagen als vlieg te leven. Mannen leven een week om zoveel mogelijk wijfjes te bevruchten, vrouwen maar enkele dagen, ze legt zodanig veel eitjes dat ze doodgaat van uitputting. De natuur kan toch onfair zijn he ;-) Onze overenthousiaste gids is zo gecharmeerd door onze vragen dat hij ons meeneemt op een exclusieve tour in het kikkerhuis. Het is een houten cabine die uitpuilt van de kikkeraquariums. Ze zijn zo goed gecamoufleerd dat ze soms nauwelijks zichtbaar zijn. We zien er zelfs kikkertjes van maar enkele centimeters groot. Na de glow worms en de muurklevers is het de beurt aan de likeurdistillerij. Dure proevers en niet zo bijster interessant. We maken nog enkele wandelingen (oa in Witches Falls) en 's avonds gaan we iets drinken in de Ierse pub, Clancy's. Die avond slapen we niet meer in onze grand luxe verblijf maar in ons eigen tentje. We hangen nog enkele dagen rond in Mount Tambourine en trekken dan terug naar Brisbane om Rianne op te halen in het ziekenhuis.       

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer