Op het dak van de wereld 10-12/03

10/03

We zijn terug on the road met onze Go Wild Campervan. Te Anau is onze volgende bestemming. Onderweg pikken we Andy op, een lifter. Hij is ons heel erg dankbaar voor de lift en trakteert ons op een koffietje. We parkeren op de DOC free campsite. Geen douche maar wel een toilet. Anna slaapt wat bij in de van en ik speel gitaar. De dag vliegt voorbij. Morgen de Keppler Track, en dan verstuik ik toch niet mijn enkel in de wei al huppelend van het toilet naar de van.

11/03

Windel kopen voor die zwakke enkel en dan starten met de Keppler Track. Vanaf de parking is het 1,5 uur vlak wandelen in het woud. Aan de eerste shelter, ziet het zwart van de sandflies. Insect repellent van kop tot teen en terug op weg. Het is mistig en regenachtig dus het zicht is beperkt maar we zien wel prachtige paddestoelen. Na nog zo'n 3,5 uur komen we boven de boomgrens uit. Nog 45 min en we komen aan in de Luxmore Hut. Anna geraakt er aan de praat met twee Israelische meisjes en ik leer een koppel uit Gent kennen, Sarah en Thomas. Toffe mensen, ik hoop hen nog tegen te komen maar onze reis ziet er helemaal anders uit. Vroeg naar bed, want morgen wil ik de zonsopgang zien en dat betekent dat ik er om 5 uur uit moet. Anna gaat later de loop naar de top maken.

12/03

5u, ik sta samen op met de twee Israelische meisjes: Maian en Tal. Het is nog pikdonker wanneer we om 6uur vertrekken. Maar mijn ogen wennen snel aan de duisternis. En de maan is driekwart dus dat helpt. Ze is vanavond buitengewoon mooi, ze heeft een halo. Een fenomeen dat ik tot nu toe enkel in Australie heb gezien en dan rond de zon. Prachtig. We trekken naar de eerste bergtop tot vlak voor de piek van Mount Luxmore. Tal blijft op het pad, Maian en ik kruipen de rotsflank op en installeren ons om de zonsopgang te aanschouwen. Er hangt een dik tapijt van wolken net onder ons, enkel de rotstoppen steken uit. Na anderhalf uur te bevriezen, ik moet het fotograferen soms onderbreken om mijn handen terug op te warmen, breekt de zon door het wolkendek. We zitten op het dak van de hemel. Maian en ik trekken wel honderden foto's. Wanneer de won helemaal boven is, dalen we af. Maian en Tal trekken verder. Ik keer terug naar de hut. Onderweg kruis ik Anna. 3u later is ze terug. We gaan samen de berg af. Anna verrekt nog een spier en ik word belaagd door sandflies. De terugkeer lijkt veel langer. Vanavond relaxen, filmke in het Holiday Park en dan slapen als babies.   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer