Ice Age IV 2/03

We staan vroeg op voor onze Glacier Walk. Met kleine oogjes rijden we het caravan park uit. Zwaaiende armen in een passerende camper, ze sleuren ons elektriciteitssnoer achter ons aan. Aiai, vergeten uit te trekken. Maar alles lijkt intact. We melden ons aan in het touringbureau. Jas, crampons, broek, sokken, boots, we krijgen alles van hen. De groep wordt opgedeeld in 4 kleinere groepen, van traagste tot snelste. Anna schudt hevig haar hoofd, ze wil in de op een na traagste groep. Ok, dan hebben we tijd voor foto's. 8u lang wandelen we op de gletsjer met hier en daar en break. de gletsjer is verschrikkelijk geslonken in de laatste 100 jaar. Ik vraag beide gidsen over global warming.Geen van beiden gelooft er een sikkepit van. Vreemd, ik dacht net dat zij veel groener zouden denken. Veel wil en kan hij er niet over vertellen. 

Het is blijkbaar niet zo gemakkelijk om als gids te werken hier. Je moet heel wat zware arbeid verrichten en paden in het ijs hakken. Eens ze gebouwd zijn, is het werk toch klaar? Niet dus, de gletsjer verandert voortdurend van vorm, je moet het zien als een grote gelei-achtige massa die voortstuwt of terugtrekt waardoor de bovenliggende laag natuurlijk continu van vorm verandert. We kruisen door prachtige nauwe kloven waar we  krabgewijs moeten doortrippelen omdat we er anders niet door geraken. Wat een mooie kleuren, die de verschillende lagen van de gletsjer aannemen, van poederwit tot colgate-blauw. Aan het einde van de wandeling zijn we dood, kaputt, we rijden recht naar de hot pools om die vermoeide spieren te weken. Daarna trekken we verder naar Fox Glacier.        

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer