Into the jungle 12/11 - 13/11

We rijden noordwaarts langs de kustlijn. De eerste bezienswaardigheid is Mossman Gorge, al een voorproefje van het grotere regenwoud in Cape Trib. De wandeling is mooi maar het pad is nogal nep, mooi afgebakende rampen en stalen treden. We spotten er knappe helblauwe vlinders en een vreemd soort kalkoen dat we verkeerdelijk aanzien als de Cassowarie, een meer prehistorisch uitziend beest, verwant met de struisvogel of de emu. De cassowarie staat nog op onze lijst van te spotten wildlife. We sluiten de wandeling af met een duik in de rivier. De stroming is er zo sterk dat we ons nauwelijks kunnen vastzetten en onze bikini in een monokini dreigt te veranderen. Als natte verzopen kiekens, klauteren we weer in de wagen.

Onderweg slaan we nog af aan een bord dat lychees adverteert. De man die het terrein onderhoudt is heel vriendelijk en toont ons alle planten en bomen die er groeien, met vruchten die ik nog nooit eerder heb gezien of geproefd: sapote, jack fruit,... Hij stopt ons wat limoenen toe en voor de jaarvoorraad aan lychees wil hij maar $5 aannemen. Hij biedt ons zelfs gratis zijn terrein aan om onze tenten op te slaan. Maar helaas hebben we al geboekt. de boerderij is een kleine idylle, met zoveel fruitbomen, gelegen aan de rivier.  

Die nacht slapen we dus niet in zijn achtertuin maar in cabins midden in de Daintree, het oudste stukje regenwoud op aarde. Uiteraard zijn we niet alleen, we worden vergezeld door grote zoemende kevers, bidsprinkhanen, leguanen en spinnen. Sofie slaakt af en toe een gil wanneer een grote groene blinkende kever enkele duikvluchten maakt. Maar verder is het heel gezellig eten onder het groot zeil, temidden het regenwoud. We vinden er nog een oud Pictionary spel waar we ons mee uitleven. Grote artiesten aan het werk :-)  

De volgende dag trekken we terug naar het zuiden. Inge, Sofie en Emma gaan nog op een croc tour en ik bel intussen wat rond voor een wagen. Maandag boek ik vol met afspraken want dan moeten we de knoop doorhakken. Benieuwd welke roestbak we op de kop kunnen tikken.  

   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer