Jumping Crocs

Vandaag zien we de jumping crocs in actie. Dat is Anna, de Ierse Ciaran en ik. Je maakt dan een boottocht op een rivier vergeven van de krokodillen waarbij de gids ze een dikke brok vlees voedert. Hij houdt hen 't stuk vlees voor hun neus en laat ze opspringen uit het water. dan kan je de indrukwekkende grootte van zo'n krok aanschouwen. Ergens komt 't allemaal nogal fake over. Ik heb liever dat mijn gidsen niet ingrijpen in de natuur. Alleen verzekert de man ons dat ze slechts kleine stukken vlees krijgen. Ze moeten er ook een beetje moeite voor doen dus hun jachtinstinct blijft aangescherpt. 

Voor we de boot opgaan, maken we kennis met de grote olijf python. wat een kolos. Bijna zo'n 3 meter dikke worst die zich rond je heupen en nek nestelt. Brrrr, ik voel me toch bijlange niet comfortabel. Waar ik het meeste schrik voor heb, is dat dit dier gewoon gaat uithalen naar mijn mond en zich vastbijt in mijn lip. Dikke lippen zijn mooi maar toch :-) Het is en blijft een wild beest he. We proberen allemaal de slang uit, het lijkt wel een accessoire. Vreemd hoe de spierbundels van de slang je masseren. Toch, liever een anders oort massage. Ik plaats het zwaargewicht terug in zijn kooi en we stappen op de boot.

We hebben geluk, we zijn de enige toeristen op de boot. We krijgen enkele massieve kroks heel goed te zien. Grappig hoe hun kleine pootjes omlaag hangen als ze opspringen, net hongerige hondjes. Een krok kan blijkbaar zo'n 100 jaar worden. we spotten een bejaarde van zo'n 70 jaar oud, hij lijkt het formaat van een prehistorische krok te hebben. Ergens knap, deze beesten zijn geloof ik een van de enige soorten die zo lang bestaan, net als een perfect eerste design.   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer