Kakadu or Kakadon't?

Zaterdag 8/10

Vandaag maak ik een dagtocht in Kakadu. Gisteren geboekt, vandaag al op de bus. Het was een redelijk goedkoop aanbod en via een degelijk hostal gericht dus kan niet slecht zijn, toch? De vrouw achter de balie vroeg me wel of ik het ok vond om met een andere groep te reizen dan normaal. De groep zou iets groter zijn, that's all... Ik grap nog tegen Anna: Stel je voor dat het een 65+ groep is, ha. Wie staat daar de volgende ochtend te wachten aan het hostal? Jawel, een dame van middelbare leeftijd met witte sokken in sandalen. Oei, oei, zolang er maar wat jonge mensen meereizen, geen probleem. Pech, het gaat van oud naar ouder. Ik ben de enige twintiger (yep, ik mag me nog tot die groep rekenen) afgezien van een asociaal koppel en een Aziaat die nogal zich nogal afzondert. Ach, zolang het uitzicht maar mooi is. Maar de hele dag verloopt volgens het ritme van oudere mensen. we zitten veel op de bus en wanneer we eindelijk een kleine wandeling maken worden we gewaarschuwd voor de fysieke inspanning. Wie deze 500m niet ziet zitten, mag terugkeren naar de bus. Ik heb het gevoel dat de buschauffeur smeekt om iemand die wil terugkeren. Hij is zelf enorm zwaar en puft zich te pletter op de weg naar boven. En jawel, het zicht is die 500m wandelen helemaal waard :-) Kakadu is mooi en groots. Naar het schijnt ongeveer de grootte van Israel. We krijgen er ook heel wat Aboriginal rotstekeningen te zien maar dat boeit me eerlijk gezegd niet zoveel. De fantasie in de verhalen spreekt me wel aan maar de tekeningen spreken me even weinig aan als de rotstekeningen van onze voorouders.

De dag eindigt snel en ik heb gevoel dat ik maar weinig heb gezien van het park. Helaas maar ik moet op 7 november in Perth zijn en ik heb een aantal dagen nodig om reisbuddies bijeen te sprokkelen. De rest van de tijd wil ik gebruiken om rustig de westkust af te reizen. Ik krijg nog een aantal berichten van geinteresseerden. Morgen ontmoet ik ze, spannend. 

  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer