De not so Snowy Mountains 19-20/12

Em en ik ruilen het warme comfortabele huis van Les en Eve in Canberra om voor de Snowy Mountains. We overwegen om er te kamperen maar terwijl we wolkjes blazen, veranderen we van gedacht. Toch maar die verwarmde YHA in Thredbo. Van daaruit kunnen we gemakkelijk de volgende ochtend aan onze tocht over de Snowy Mountain beginnen. Terwijl we daar aan de voet van de berg passeren, lijkt die helemaal niet zo indrukwekkend. De berg is dan ook maar 2228m hoog, niets vergeleken met onze Franse witte reuzen. Maar de Australiers zijn er toch trots op.

De YHA is leeg op 2 a 3 koppels na. Een joviale, nogal vreemde jongeman begroet ons van achter de toonbank. Hij lijkt zich dood te vervelen en legt heel uitvoerig uit wat de hostal allemaal te bieden heeft. Maar geen erg, Em en ik hebben tijd. 

We zijn er helemaal klaar voor, uitgerust met een dikke jas melden we ons aan in het skistation. We kunnen ook te voet naar boven tot aan het startpunt van de 13km lange wandeling. Toch maar het skiliftje. Terwijl we daar met onze benen van het stalen liftje bengelen, genieten we van de omgeving. De begroeiing is laag en ruw, geel-groen, dor gras. En toch heeft het iets mooi. Emma en ik stappen stevig door. Het is niet zo vermoeiend als we in gedachten hadden. We moeten gewoon een stalen gevlochten pad volgen, 13 km lang. Respect voor de bouwers van het pad. Na onze wandeling komen we met roze wangen aan in de hoogste taverne in Australie. In de winter is het hier waarschijnlijk heel druk maar nu is het doods. Een chocomelk en skilift later, zitten we alweer in onze Sam Bodi Cooper (de naam van de wagen is intussen langer geworden: Sam was onze eerste verkoper, Bodi naar Bodisatva, enkel voor Point Break ingewijden en Cooper, leuke naam en Australisch biermerk blijkt), op weg naar Wilson's Promontory. Maar de afstand is iets te groot om in een keer af te leggen. We overnachten nog in Lake's Entrance.     

   


Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer