5 okt Aankomst in Sydney

Na twee vluchten landen we in Singapore. Daar kom ik tot het besef dat mijn vooropgestelde reisroute niet klopt. Ik had fout gerekend, we reizen vooruit in de tijd en daarom moest er uiteraard een dag worden bijgerekend. Lap, mijn vlucht naar Darwin vertrekt voor ik in Sydney aankom. De lieve mensen van Qantas lenen mij hun GSM. Voila, weeral geregeld. Nu moet ik enkel nog een slaapplaats fiksen in Sydney. De 2de lange vlucht zit erop en ik wals door de douane en security... Wat, geen honden die me van kop tot teen besnuffelen? Geen Mister Singh van border control? Des te beter, ik verlang naar een bed. Maar op de bagageband verschijnen geen nieuwe zakken. Zak weg, laat het avontuur beginnen. Een duo Belgen blijkt in dezelfde situatie te zitten. De volgende ochtend zal de zak klaarliggen in de luchthaven. Geen probleem, ik moet de volgende ochtend toch de vlucht naar Darwin nemen.

Het duo, Thijs en Thomas en ik delen een taxi richting stadscentrum. Of hun ouders een liefde delen voor de letter "T"? Jazeker er is ook nog een zus Tine. Passend dat het duo van Torhout komt, of beter gezegd Torhut. Ze overnachten in een nogal fancy hotel. Een single kamer kost er 105 AUD (zo'n 90 euro), boven mijn reisbudget. Ik trek naar Chinatown om een goedkopere hostal te vinden. En jawel, ik vind er een, goedkoop in elke zin van het woord. De gordijnen en het tapijt zijn tot op de draad versleten de kamer ruikt naar een stevig bezwete stapschoen. Maar kom, ik ben blij dat ik een bed heb. Eerst nog even gezellig gaan eten met Double T in Chinatown en dan richting bed. 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer