Palmbomen begroeten ons 9/11 - 12/11

Rond 4 u 's ochtends kom ik aan in Cairns, 't is nog pikdonker en ik heb niets geboekt. Ik hop op een bus richting het centrum en beslis onderweg in welke hostal ik wil verblijven. De deur is gesloten, dan maar even op het bankje slapen, proberen te slapen want de bank is uiteraard hard en het is koud. Wanneer de hostal opent, infromeren ze me dat er geen plaats meer is. Dan maar naar een andere hostal, aan de andere kant van Cairns. Zo zie ik meteen een stukje van de stad. Om 9u is het al bloedheet en mijn rugzak plakt al tegen mijn rug. Maar Cairns is mooi met leuke winkelstraten en een uitgerekte Esplanade met een groot openbaar zwembad (probeer dat in Antwerpen maar eens zo proper te houden). De palmbomen begroeten me. Ik check in en leg me meteen te slapen. Later op de dag verken ik het centrum. In de taverne waar ik iets ga eten, blijkt een muzikant te spelen. Een man die zowel trompet als synthesizer bedient en afwisselend zingt. Hij improviseert over de klanten die opschrikken omdat hij nogal verborgen zit achter de toonbank. Ik zit recht in zijn vizier en dus een gemakkelijk doelwit. Ook over mij begint hij te improviseren. Best grappig tot wanneer die oudere man later nog wil afspreken. Tijd om door te gaan :-) 

Sofie, Inge en Emma zijn komen de volgende namiddag aan. Ze zitten in een appartementje een beetje buiten het centrum. We hangen wat aan het zwembad en lopen samen wat rond in Cairns.  De volgende dag begint onze zoektocht naar de ideale backpackerwagen. Wat we in gedachten hebben: een stationwagen die perfect in orde is voor maar $ 4000, een uitdaging dus. Daarbij komt dat natuurlijk niemand van ons echt verstand heeft van wagens en we moeite hebben met de Engelse terminologie van de onderdelen. Maar alle garages lijken net leeggeroofd te zijn, er is net een hele stroom backpackers gepasseerd en die hebben alle stationwagens meegepikt. De zoektocht vlot niet. We besluiten een autootje te huren voor onze weekenduitstap naar het noorden (Cape Tribulation) en dan daarna nog een dag te zoeken. Hopelijk hebben we dan meer succes.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer