De pareltjes rondom Melbourne 08/01-25/02

Maar all work and no play makes Barbara a dull girl dus al die vrije dagen en weekends probeer ik zoveel mogelijk van de omgeving te genieten. Nu Emma 9 dagen weg is om Tasmanie te verkennen, leidt Luke me rond. 

We bezoeken het museum voor moderne kunst: de Heide Gallery, vol interessante werken van voorname Australische kunstenaars, pikken een concertje mee van een straffe zangeres: Clarey Browne en een musical over een aboriginal die zijn eigen pad probeert te bewandelen. De highlight is het William Rickett Sanctuary, een knap stuk regenwoud vol met kleien beelden van aboriginals. Hij zag de aborginals als de puurste en zuiverste mensen, een met de natuur. En dus maakte hij zijn beelden op een halfafgebroken stam of een rotswand zodat het begin van het werk niet te onderscheiden is van het natuurelement. Prachtige filosofie en mooi uitgewerkt.    

Maar naast de culturele uitstappen, trekken we nog veel meer naar de natuur. We vieren Australia Day in Shoreham, een klein dorp ten oosten van Melbourne. Uitgestrekte velden, rotsachtige stranden en leuke kleine proeverijen. In William's Town doen we aan pelikaanspotting en voor de walibies en penguins trekken we naar Philip Island.  

Maar de mooiste uitstap is die naar The Grampians en The Great Ocean Road, ten westen van Melbourne. Onderweg stoppen we in een havenstad, Geelong. Een mooie haven maar verder niet interessant. Aangekomen in The Grampians, beginnen we meteen aan een stevige wandeling: Mount Abrupt, 800 meter steil omhoog en 3 km return. Uitgeput checken we in in een gezellige kleine backpacker met kangoeroes in de voortuin. Ze kijken nauwelijks om als we vlak voor hun neus staan, grazen rustig verder, krabben eens aan hun zij. De volgende ochtend boulderen we in de buurt. Voor de niet-klimmers, dat is ongezekerd zijwaarts klimmen. Er zijn twee massieve rotsen waar we onze tanden in zetten. Daarna rijden we verder richting de kust, met onderweg enkele magnifieke lookouts over een oude vulkaan en de oceaan. We overnachten in Apollo Bay, prachtig gelegen, vlak aan de helblauwe oceaan. We surfen een halve dag of toch tot ik op de lage rotsen surf en mijn scheenbeen begint te bloeden en op te zwellen. Surfboardje terugbrengen, been omhoog en hop we rijden kust verder af , terug richting Melbourne.

Wanneer we aankomen, staat de wrecker ons al op te wachten. Hij geeft me nog 200 dollar voor de wagen. Veel te weinig voor onze mooie vierwieler maar het is het beste aanbod. En het geld is welkom. Net op tijd verkocht, de volgende ochtend vertrek ik naar Nieuw Zeeland! 

    

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer