Na regen, meer regen 13-14/12

Het regent non stop en ik kijk er tegenop om onze tent in dit hondenweer op te zetten. Wanneer we aankomen, lijkt het erop dat we ook in een dorm kunnen slapen, maar niemand is bereikbaar, de tent is onze enige optie. We spenderen de rest van de avond in een salon voor de TV en al poolend in een nabijgelegen cafe. Na onze spelletjes pool start de auto niet, paniek! Aiai, we zitten echt in den bled. In een verlaten voetbalcafe langs de kant van de weg... Terug proberen, de motor spint weer als een blij katje... of zwijn, wat het ook is, het werkt!

14/12

's Ochtends bezoeken we de green cathedral, het is een open air kerk, rijen krukjes, verborgen onder het gebladerte, half op het strand met zicht op een baai. Wat een mooie locatie om te trouwen. Dan is het doorrijden naar Hawke's Head. We zijn beiden een beetje slecht gehumeurd, de regen die maar blijft aanhouden, de koude... We klauteren op de grote stalen trap die ons een prachtig 360 graden zicht geeft op de omgeving, de baaien en aangrenzende wouden. Verder zuidwaarts, we betreden Mayall Lakes National Park, een park van mooie lagunes, baaien en stranden. En al een geluk trekt de hemel een beetje open. We stoppen in enkele camp sites en in Dark Point. Dark Point is een prachtig stukje natuur met weelderige bossen die plots overgaan in hoge duinen die uitgeven op de oceaan. Er is niemand behalve wij. De oostkust is vergeven van de backpackers maar bijna niemand zoekt dit juweeltje van een park op. De Greyhound bus passeert hier natuurlijk niet en dus hebben die zonder rijbewijs of eigen vervoer weinig kans om dit te zien. Maar waar trekken al die backpackers met eigen busjes en wagens naartoe? Onderweg naar onze overnachtingsplaats, Port Stephens, zien we nog een dikke varaan de weg oversteken en verticaal de boom opkruipen.

Aangekomen in Port Stephens, een idyllisch dorpje, onbekend maar zeker niet onbemind. Het is een van de weinige charmante kustdorpen aan de oostkust. De dorpelingen doen er dan ook alles aan om de pracht van dit dorpje te bewaren en zorgen voor preservation projects van de koala's, hun habitat, de gebouwen (oud en laag) en de broedterreinen van de pelikanen of flamingo's zoals Emma ze nog zou durven noemen :-) Die hokken gezellig samen op de kleine groene eilandjes voor de baai. Dit wordt ons allemaal meegedeeld door een ouder koppel dat zich 200% inzet voor de buurt.
We checken in in onze hostal, na weken kamperen hebben we wel een bed verdiend. We hebben de hostal geboekt waar ik vorig jaar met Hanne heb overnacht, een succes dus. Lazy Paddles, eigenlijk is het gewoon een huis. Het wordt uitgebaat door Larry, fotograaf, loner, hostaluitbater, wereldreiziger en lokale kruisvaarder. Hij heeft veel weg van Robbie Williams. Na het eten vergezellen we de andere backpackers voor de TV. The Notebook, een lekker zeemzoeterig romantische film.       

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer