Reuzen van bergen 13-14/03

13/03

Vandaag trekken we naar Milford Sound. Onderweg maken we nog een wandeling van 3uur, naar Key Summit, een deel van de Routeburn dat we hebben overslagen. Het pad leidt ons door lage gewassen tot boven de boomgrens. Rondom ons verschijnen majestueuze bergen. Terwijl we op adem komen van de steile klim passeert een jogger ons. Hij lijkt niet eens buiten adem. Gareth is zijn naam, een Amerikaan, ook op weg naar Milford. Enkele fotootjes en hij jogt verder. In Milford komen we hem weer tegen op een van de wandelingen. Blijkbaar is hij hier omdat hij wou deelnemen aan de Iron Man. Daarvoor moet je een marathon lopen, 180 km fietsen geloof ik en dan nog eens X aantal km zwemmen… ofzo, in ieder geval, je moet compleet zot zijn om zo hard te willen afzien. En hij heeft ook weinig tijd, vandaar jogt hij sommige wandelingen. Hij lijkt het druk druk druk te hebben. Na de plaatselijke loop aan de waterkant van het prachtige fjordlandschap, gaan we naar de bar, de enige in Milford Sound. Eten, drinken en poolen.

14/03

We staan vroeg op voor onze cruise door de Milford Sound. Het miezert, er hangt wat mist en het is ijskoud op de boot maar het zicht is zo mooi. Rijzige bergen die steil naar boven klimmen door de mist. In de fjord gaat het tot zo'n 400 meter diepte, het gaat dus even steil naar beneden. De fjorden zijn onststaan door gletsjers die hun weg naar beneden werkten en door de rotsen kliefden. We zien enkele zeeleeuwen blij tegen de rotsen springen. Ze vertoeven dan ook in een prachtige omgeving. J Nog een koffietje in de plaatselijke lodge en we zijn weer op weg. Nog een wandeling naar de Chasm (ik zeg 'tschasm', Anna zegt 'shazaam' J en de Amerikaan verbetert ons beiden 'kazm'). In ieder geval, het is een indrukwekkende ophoping van afgeronde rotsen met holle ogen waar wild stromend water in kolkt. Volgende stop, Manapouri. We verbijven in een charmant Holiday Park met oldtimers en Britse humor op de toiletten. 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer