Spiegelmeer 3-4/03

's Ochtends eerst een koffietje en dan op weg naar Lake Matheson, aan de rand van het Fox Glacier dorp. de weergoden zijn ons gunstig. We krijgen een perfecte weerspiegeling te zien van Mount Tasman en Mount Cook in het meer. Maar plots komt daar een lelijk monster het water verstoren, een paling, een dikke lange bruine sliert met melkachtige ogen. Toch maar niet gaan zwemmen. Na onze ochtendwandeling rond het meer, zetten we koers naar de Fox Glacier. We maken een wandeling van anderhalf uur door het regenwoud en worden op het einde beloond met een mooi zicht op de gletsjer. Lunch in het zonnetje en dan naar Wanaka. Wanaka wordt beschouwd als de mini-versie van Queenstown. Het is zeker zo mooi maar veel minder toeristisch. Bij valavond komen we aan. We kiezen voor de goedkope optie, een camp ground met enkel toiletten, voor maar 5 dollar pp. Dat kunnen we niet laten schieten.

's Ochtends worden we begroet door een massa eendjes. Ze volgen je in een lange rij vanaf de wc's tot aan je wagen. Mama eend geeft wat brood wat een kwaaksymfonie ontketent. Maar ze verlaten je al gauw als ze ergens anders brood ruiken. Met veel gelach en gestuntel vullen we nog snel de watertank. Het is onze eerste keer he :-) en dan naar Wanaka centrum. 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer