Surf's up! 24/11 - 27/11

We zitten in Noosa. Noosa is een gezellig stadje, bekend voor zijn surfcultuur en zijn ronde punten. Ronde punten zonder al te beste signalisatie waardoor we de stad meermaals verkennen. :-) Eerst uitgebreid ontbijten en dan die idyllische surfspots uitproberen. We belanden bij The Spit, blijkbaar de plaats voor beginners en dat zijn we overduidelijk. Voor Em en Inge is het de eerste keer, Sofie en ik zijn oude rotten :-) ... We staan wel recht maar bochten nemen zit er nog niet bij. Em en Inge slagen er na n uurtje ook al in om recht te staan, een hele prestatie. Na het gesurf en geploeter geraken we aan de praat met enkele Brazilianen. Of we vanavond naar de Koalabar willen komen? Sure, why not.

Na het eten checken we dus die koalabar. Aiai, buitenwippers die om paspoorten vragen en Sofie en ik hebben de onze thuis laten liggen. We proberen toch en wonder boven wonder laten ze ons binnen. Ze vroegen niet eens om identicifatie. We zien er nochtans als jonge 20-ers uit, niet? In de bar voelen we ons met de minuut ouder worden. Elke keer iemand half op de grond valt of een onsubtiele verleidingstruuk bovenhaalt, voelen we het leeftijdsverschil. En wat een vleeskeuring. Geen spoor van de Brazilianen dus tijd voor een andere bar! Die geraken we echter niet binnen. Onze sandalen zijn niet gekleed genoeg. Maar de branduitgang staat op een kier en we glippen naar binnen. 5 minuten later worden we echter buitengezet. We doen nog een club aan maar ook hier is het DJ Replay in da house. Na n uurtje zijn we ook daar weer weg. Sofie had ook net een idioot die in haar billen kneep. Poets wederom poets he, ik knijp eens stevig terug. Maar geen reactie, die idioot is zo ver heen dat hij niet eens reageert.

Vandaag trekken we naar een dichtbijzijnd stadje, Eumundi, om er de grote markt af te schuimen. Het dorp zelf is klein maar op de dag van de markt, trekken er duizenden mensen naartoe. Prachtige stalletjes met mooie kleine en grotere kunst, van zelfgemaakte gitaren uit koekendozen tot artesanale juwelen. Sofie en ik belanden bij een stand vol didgeridoos en boomerangs. De zware Australier vertelt hoe hij zijn zaak runt. Hij is zelf geinitieerd bij de aboriginals en heeft een deal met hen. Zij wijzen hem de juiste holle takken aan en hij werkt ze af. De winst wordt gelijk verdeeld. Maar de blanke mensen schieten op ons, zegt hij, en roven de plaats leeg. Gaat het er echt nog zo wreed aan toe? Echt zeker zal ik het nooit weten. Hij bezit ook krachten om goed en kwaad te doen. Ik voel me al een beetje ongemakkelijk worden. Waarom vertelt hij me dit ook. Hij wrijft zijn handen in elkaar en stuurt energie mijn kant op. Ik voel er helemaal niets van maar ben blij dat hij me als een vriendelijk en goed persoon heeft uitgeroepen. Dat was het, ik krijg nog een crappy koalabeerhanger en mag mijn pad vervolgen. Een interessante ontmoeting maar nogal zweverig. Ik moet denken aan "The Buddha of Suburbia", over een 2de generatie Pakistaan die zogezegd teruggaat naar zijn roots en lessen in spiritualiteit en yoga begint te geven. Dit terwijl hij nooit eerder iets om yoga heeft gegeven en zijn land van herkomst niet eens kent. Maar kom, interessant verhaal.

We genieten nog van het rondkuieren op de markt en spenderen de rest van de namiddag nog aan het zwembad aan het appartementje. Morgen vertrekken we naar Brisbane, daar moeten we afscheid nemen van Sofie en Inge snif snif...   

            

     

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer