Terug naar de beschaving 6-8/04

Terug naar de beschaving. Auckland ziet er niet slecht uit, een mooie waterkant en een leuk maar overvol strand. Alleen is parkeren een ware nachtmerrie en een goedkope camping vinden. Anna maakt zich klaar voor Pesach, de Joodse variant van Pasen. Ik ga niet mee, het hele feest is puur in Hebreeuws, ik zou er dus weinig pret aan beleven. Na Pesach zetten we nog een stapje in de wereld.

Onze laatste dag in NZ. We verkennen nog enkele stranden ten noorden van Auckland maar veel zin in wandelen hebben we niet, het regent onophoudelijk. Op de terugweg naar Auckland rijden we een park binnen. We bellen de ranger op maar die deelt ons mee dat we te laat zijn. In het paasweekend gaat de ranger vroeger naar huis en dus kunnen we niet betalen. Aangezien het park wordt afgesloten met een bareel, willen Anna en ik het niet riskeren wild te kamperen. Dan maar verder doorrijden. Maar veel opties hebben we niet, er zijn geen DOC sites meer en Anna en ik willen niet meer de volle pot betalen in een campsite. We rijden een van de volgende dorpen binnen, Whangarei, maar geen enkel verlaten, doodlopend straatje te bespeuren. Uiteindelijk spotten we een groot leegstaand huis met een grote oprijlaan waar we perfect ons busje kunnen verstoppen. We blijven de hele avond op straat staan en pas wanneer het volledig donker is, rijden we de oprijlaan op en parkeren we achter het muurtje. Alleen ons dak steekt uit en is zichtbaar vanop straat. Maar we hebben geluk en niemand komt op onze deur bonken.     

Bye bye New Zealand, Melbourne here I come… of toch na 3 slopende vluchten.
Van Auckland naar Christchurch, van Christchurch naar Sydney, van Sydney naar Melbourne en tussenin een nachtje op Christchurch luchthaven. Geweldig toch hoe ze je altijd naar de meest oncomfortabele plaats weten te verwijzen om te slapen, harde versleten banken met leuningen. En dan blijkt die doane ook nog eens tergend traag in Sydney waardoor ik aan een gesloten balie aankom voor mijn laatste vlucht. En dat terwijl ik nog 1 volle min had. Smeken en smeken, ze laat me nog net door. Oef!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer