Thermische maori dorpen 4/04

We liggen op een DOC site. ‘s Ochtends heel vroeg komt er een ranger het terrain verkennen. Aiai, we hebben maar een persoon aangegeven. De DOC sites op ‘t noordeiland zijn een stuk duurder dan die op het zuideiland en we wilden een beetje besparen. Anna blijft in bed liggen en ik rijd onze van buiten met gesloten gordijnen.

Rotorua is bekend om zijn thermische maori dorpen. Daar zie je hoe de maori’s in harmonie leefden en nog steeds leven met het vulkanische landschap. Anna en ik bezoeken Te Whakarewarewa, een van de bekendste thermische dorpen hier. Interessante tour, we krijgen een inzicht in de geschiedenis van het dorp en sommige gewoontes en gebruiken: de heat ovens en de thermische baden waarbij ze beiden gebruik maken van de thermische stoom of water. Onze gids nodigt ons uit om later terug te komen om samen van een thermisch bad te genieten, dat is dan wel met de hele maori community hier in hun blootje. Tempting but no thank you. Ze legt ook de rol van spiritualiteit uit waarin de voorouders een centrale rol spelen. We hebben ook hangi geboekt en dus kunnen we dat lekker malse eten uitproberen die ze in de heat ovens klaarmaken. Als afsluiter is er een maori concert met maori dans (zoals de hakka of strijdersdans).

Ik bezoek nog even het lokale museum en dan is het tijd om Rotorua te verlaten. In Tauranga stoppen we nog even voor drinks met Eva, het Belgische meisje dat ik in de Doubtful Sound heb ontmoet. En dan lekker eten en slapen  bij Liesbeth. Ze woont nogal afgelegen, tussen Paeroa en Waihi. 

   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer