En toen waren we nog met twee 27-28/11

27/28 november

 

Enkele dagen om Brisbane te verkennen. Brisbane is blijkbaar een stad die heel wat aan populariteit wint de laatste jaren. Elke week komen er nieuwe mensen zich in Brisbane vestigen. Het is dan ook een mooie stad die helemaal gebouwd is rond de rivier. Aan de ene kant heb je het business district, aan de andere kant is er pleasure town met veel barretjes en restaurants, een openbaar zwembad, een park en musea.

Voor de eerste dag besluiten we te genieten van dat openbaar zwembad gelegen in het park. Het is er zotdruk, we liggen als sardientjes ingeblikt op het gras. In ons luieruurtje merken we allerlei slechte tattoos op, Keltische zwaarden op ruggen, vleermuisvleugels, ongestructureerde collages van vanalles en nog wat…Australie kan er wat van. Moet je hier eigenlijk wel een certificaat voor hebben of kan elke idioot met een tattoopen zijn creatief ei kwijt?

 Sofie en ik besluiten om nog naar het koala sanctuary te trekken. Het is Sofie’s laatste kans om kangoeroes en koalas te spotten. We laten de twee strandbabes J achter en springen in onze sjeeshbak. Nu bleek dat toch niet zo goed aangeduid te zijn. We rijden hopeloos verloren in suburbia. Maar met de hulp van een vriendelijk Duits koppel zijn we zo weer op weg. Eindelijk, de boel sluit in 45 min maar toch, we made it! Nu blijkt wel de prijs nog hoger te liggen dan wat er in de Lonely Planet staat. We staan wat te dralen aan de ingang maar het meisje achter de toog heeft geen oog voor ons. We hebben geen tijd te verliezen en dus besluiten we snel onder de slagboom te kruipen en het park in te spurten. Niemand heeft iets in de mot en toch lopen we als twee adrenalinekiekens het park binnen. Het eerste terrain zit vol met kangoeroes. Je mag ertussen wandelen, ze strelen en ook eten geven. Dat ze niet allemaal moddervet zijn is mij een wonder. Hopelijk bestaat er toch een controle op de hoeveelheid eten dat ze krijgen. Dan is het tijd voor de koalas, ze zijn heel territoriaal en grommen/hijgen tot onze verbazing net als grote zwijnen. Dat moeten we op film vastleggen, hilarisch. Onderweg spotten we nog een wombat en een cassowarie. Het was dan toch geen mythisch beest. Mar het blijft wel een rare vogel, recht uit de prehistorie gevlogen. Sofie en ik worden alweer uit het park gezet, sluitingstijd. We hebben er toch enorm van genoten. Voor onze laatste avond samen gaan we lekker uit eten. De avond gaat veel te snel voorbij.   

  

28/11, Emma en ik droppen Sofie en Inge aan de luchthaven. Spijtig dat ze weer naar huis moeten. Het was een zalige trip met ons vieren, nu zijn we nog met twee…

Emma en ik trekken nog naar de bib, we internetten wat, Emma bezoekt het museum voor moderne kunst en al gauw ploffen we in ons bed.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer