Uit het Victoriaanse tijdperk gewandeld 22/03

22/03

De Moeraki Boulders zijn grote massieve (en daarmee bedoel ik anderhalve meter doorsnee) bollen op het strand, ooit begonnen met een klein schelpje of andere organische materie waar ander materiaal zich heeft op afgezet. Ongelooflijk hoe willekeurig dat is, kilometers vlak strand en dan plots uit het niets tientallen van deze bollen.

Onze volgende stop is Oamaru, bekend om zijn Victoriaanse stijl. Mooie gebouwen, veel kunstenaars huizen hier. De uitstalramen zijn gevuld met kunstwerkjes van allerhande slag, antiquiteiten en rariteiten (Victoriaanse aftandse poppen). Naast de Photo Shoppe, trekt De Bakkerij mijn aandacht door het Nederlandstalig uithangbord. Vriendelijke man, de Nederlandse eigenaar, prijst me de caramel slice aan en niet zonder reden, die is om je vingers af te likken.
Maar naast al die lekkernijen en kunstwerken zouden hier ook blauwe penguins uithangen. Aan de haven vertellen ze ons echter dat onze timing weeral eens fout is, jammer. Maar terwijl we rondwandelen in de haven spotten we een Hector's Dolphin, de zeldzaamste dolfijn! Het is een klein dolfijntje met een ronde vin. Blij stappen we terug onze van in. Verder door naar Aoraki, om de fameuze Mount Cook te bezichtigen, met zijn 3770 meter de hoogste berg in NZ. Maar eerst overnachten op een gratis DOC site.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer