Van koffie naar een dubbele dosis morfine 5-7/12

We trekken terug naar Brisbane omdat ik er een barista en latte art cursus wil volgen, in de hoop dat dat mijn CV wat interessanter maakt voor cafe-eigenaars. Rianne zit toevallig in Brisbane en geeft zichzelf ook op. Wanneer we daar echter aankomen, merken we dat de cursus die dag helemaal niet doorgaat en de site vol misleidende info staat mbt de prijs. We proberen nog te onderhandelen maar tevergeefs... geen cursus dus voorlopig. In plaats daarvan zoeken we met Rianne de leuke buurten van Brisbane op. We spenderen heel wat tijd in Fortitude Valley, genieten van een koffietje en snuisteren in een gezellig muziek/boekenwinketje. Later nog een boekenwinkeltje: Folio bookshop, met een wand vol curiosaboekjes, te mooi om te laten liggen.

Tijd om een frisse neus te halen. We maken een stadswandeling die ons door de botanische tuin leidt. Wat een vreemde vruchten aan de bomen. Groene bollen zo groot als voetballen en stekelige langwerpige zakken... Ems en ik nemen afscheid van Rianne en frissen ons op op de camping. Even later zien we haar weer in de cinema voor de film Moneyball.

6/12

Het plan was om een luie dag te spenderen en van het ene koffiebarretje naar het andere te slenteren, een koffietocht als het ware. Maar Rianne belt ons in paniek op. Ze heeft enorme rugpijn en vraagt of we haar naar de dokter kunnen voeren. Wanneer we daar aankomen, blijkt ze niet eens te kunnen rechtstaan van de pijn. We laten de ambulance komen. Ik rijd vooraan in de ambulance mee, Em volgt ons. Ze krijgt een dubbele dosis morfine maar schreeuwt het nog uit van de pijn. Ze is er slecht aan toe. De ambulanciers tonen weinig medelijden en een van hen vraagt stomweg of ze het schreeuwen achterwege kan laten. Alsof ze het kan verhelpen! Ems en ik laten haar rusten. We trekken naar de West End op zoek naar een plek om te eten en stappen een lekker Indisch restaurantje binnen.

7/12

Het blijft maar regenen. Bakken water vallen uit de hemel. We moeten opkramen maar alles is zeiknat. We slepen onze tent naar het washok en wrijven die droog met wc-papier. Heel der wc-rollen vliegen erdoor. Alles in de koffer proppen en dan op naar het ziekenhuis. Rianne voelt zich nog even miserabel. Elke beweging bezorgt haar een helse pijn. En de dokters kunnen nog altijd niet meer zeggen dan 'misschien is het een wervel die op een zenuw drukt, niets aan te doen behalve rusten en ontspannen'. Emma en ik besluiten om terug landinwaarts te trekken. De stad lijkt druilerig en triest in de regen.
Op naar Tambourine Mountain!           

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer