Voorbereiding op de grote tocht 4/03

In Wanaka lopen we eerst het DOC centrum binnen wat zoveel betekent als infocentrum. We regelen er onze eerste grote trektochten en winnen info in over de lokale wandelroute, de Rob Roy trek. De toegangsweg naar deze route bestaat voor een groot deel uit gravel, niet goed, ze hebben absoluut verbod van het verhuurbedrijf om op gravel te rijden. Als we pech hebben op zo'n weg kunnen we alles zelf betalen. In het DOC centrum vertellen ze ons echter dat je dan nergens kan geraken. Foert, doen maar. We houden allebei ons hart vast maar geraken heelhuids aan het startpunt van de wandeling. De trek is 10 km heen en terug met de helft stijl omhoog, een goede voorbereiding voor onze eerste meerdaagse tocht. We zijn nog niet geweldig goed in vorm. Maar het zicht bovenaan over de Rob Roy gletsjer is de moeite meer dan waard. 

's Avonds ga ik nog naar de cinema in Wanaka, het heeft een speciaal zaaltje met allerlei grappige zitjes: vliegtuigstoeltjes, een volledige kever, aftandse sofa's... En je kan er de lekkerste koeken krijgen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer