Walking On The Moon 2/04

We staan vroeg op want de Tongariro Crossing is een trek van bijna 20 km met stijgen en dalen. Je kan ook een 3-daagse trek doen maar daarvoor is onze tijd op het noordeiland helaas te kort. De Crossing biedt ons in een dag de mooiste views.

Tongariro National Park heeft drie vulkanen die allemaal nog actief zijn. De meest actieve is Mount Ruapehu met grote uitbarstingen in 1995 en 1996 en kleinere zo'n 5,6 jaar geleden. We beginnen de trek met zicht op Mount Ruapehu, dan leidt het pad ons door vulkaanlandschap tot bij Mount Ngauruhoe, de jongste en meest typische vulkaan door zijn conische vorm. Ook wel beter bekend als Mount Doom in Lord of The Rings. Na een stevige klim komen we uit op de derde vulkaan, Mount Tongariro.    

Op de andere flank rusten de Emerald Lakes, prachtige gifgroene plassen. Maar bij al die vulkanische schoonheid hoort een vulkanische geur, zwavelzuur of de geur van rotte eieren. Wanneer we verder afdalen verandert het maanlanschap plots in zachtglooiende heuvels met stekelige plantjes waarna het weer plotsklaps overgaat in een Europees uitziend bos. Tijdens de afdaling geraak ik afgeleid door de bloemetjes en de plantjes en sla ik m’n enkel om waardoor ik pal op mijn knie val. Gat in mijn broek en een geschaafde knie. Niet erg maar die enkel doet toch wel zeer. Ik word al snel bijgestaan door een lief koppel Japanners die pleisters en een alcoholdoekje tevoorschijn toveren. Zo behulpzaam. Nog ‘n uurtje wandelen en de trek zit erop. To the moon and back in a day.

Ik ben echter niet de enige die gewond geraakt die dag. Wanneer Anna en ik de Burger King willen binnenstappen, loopt ze pardoes tegen de glazen deur met een dikke lip en een gezwollen neus als gevolg. We zijn nogal een stel. :-)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer