De weg naar Broome: Back to basics 14/10 - 16/10

We bezoeken het ene na het andere park: Gregory National Park, Keep River National park en Mirima National Park. Weer onbeschrijfbaar prachtige landschappen. Een andere constante: de vliegen. Niet vergelijkbaar met onze schuchtere Belgische gevleugelde vrienden die soms eens op je been durven landen. Nope, deze Australische soort is van een heel ander kaliber. Zij maken een kamikaze duikvlucht in de hoop midden in je oogbol of gehoorgang te pletter te slaan. En dat is niet overdeven. Ik heb al meerdere vliegen verorberd. Maar een kleine prijs voor zulke uitzichten. Waarschijnlijk zijn ze wel wat aangetrokken door onze frisse outback geur. Enkele dagen zonder douche, kamperend in roestrood zand en voila, een vliegmagneet. Maar het heeft wel iets, terug een worden met het vuil van de aarde, niet omkijken naar je uiterlijk of presence. Back to Basics gaan, voelt goed.

De afstanden tussen de parken zijn groot, we rijden honderden kilometers om af en toe in een of ander godverlaten dorp aan te komen met niet veel meer dan een tankstation en een eenzaam winkeltje. 's Avonds overnachten we in afgelegen rest areas. De laatste nacht voor Broome zal me vooral bijblijven. Dan testen Neil en ik onze camera's wat uit. Wel Neil legt uit en ik volg :-) We schrijven onze namen in de lucht met pillampen met op de achtergrond de rode gloed van bosbranden. Met het huilen van de dingo's in de verte vallen we in slaap. Josie en ik hebben onze tent strategisch tussen de mannententen opgeslaan. Just to be sure!         

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer