Wilwaterraften op de Tully River 16/11

De trektocht naar het zuiden kan beginnen. Eerste stop is Crater Lakes, een mooi ietwat afgelegen meer dat ideaal zou zijn om schildpadden te spotten. Blijkbaar zijn ze die dag toch wat verlegen of zijn ze met vakantie want wij spotten er geen enkele. Maar het is wel zalig zwemmen in het meer.

Onze overnachtingsplaats wordt de Tree House in Mission Beach. De campingplaats is mini, er geraken amper 10 tenten op. Maar het voordeel is dat de campsite bij een hostal hoort en dus kunnen we gebruik maken van zwembad, keuken en salon. Vroeg naar bed want morgen gaan we raften op de Tully Rivier! De Tully is altijd een snelstromende rivier alle seizoenen door dankzij de hydraulische centrale. Het is een van de populairste en avontuurlijkste rivieren om te wildwaterraften. Dat belooft dus!

4 onervaren waterhoentjes melden zich aan. Maak kennis met Fish, de naam verraadt het al. Fish is een hippie, en niet zomaar een, een overjaarse hippie met dreads tot aan zijn gat en twee missende voortanden. (raftingaccident met een al te ijverig meisje dat uithaalde met haar roeispaan). We zetten ons beste beentje voor en racen met de andere teams in het water. De Chinese boot is best grappig, ze tuimelen het water in bij een van de eerste afdalingen en geraken er maar niet uit. Op de boot klauteren zit er niet bij, ze laten zich als een levensloze zak omhoog hijsen. En maar giechelen, best grappig. Verderop val ik uit de boot, even kopje onder en meereizen met het klotsende water. Een gouden tip: zorg dat je voeten eerst gaan en dat je op je rug ligt. Zeer bruibaar om die stenen te vermijden. Verderop op de rivier springen we nog van een rots van 4,5 meter. Emma maakt een dubbele pirouette, Inge springt vastberaden van de klif en Sofie gilt de hele rivier bijeen maar maakt daarna ook een dappere sprong :-) De dag is zalig, de zon brandt maar we krijgen op tijd en stond een verfrissende douche en dat alles in een prachtige omgeving van watervallen, grrrrillige rotsen en weelderig groen.

Na de rafttrip zijn we doodop. Onze chauffeur/gids, Vinnie, is een grappige, charmante gast die de terugrit heel entertainend maakt. We zijn klaar om in slaap te vallen aan het zwembad maar het idee dat we nog steeds geen cassowarie hebben gespot, teistert ons. Op pad, let the quest for the cassowarie begin! Een dik uur lang rijden we in het halfduister, we verstoppen in een donker straatje en speuren als 4 detectieves de velden af. Nada, noppes, nul, ziltch, geen cassowarie te zien. Is het echt geen mythisch beest? Net als de drop bear waar ze hier de mond van vol hebben? Zogezegd het product van een verdwaalde circusbeer en een koala. Ze vallen zomaar uit de boom om onoplettende reizigers te vermoorden. Wel, geen cassowarie en dusver geen drop bear, maar goed ook.  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer