Working nine to five 08/01-18/02

Mijn job, wat kan ik vertellen, werken als een receptioniste in een 4 sterren, pardon 4 1/2 sterren hotel is niet extreem boeiend. Gasten inchecken, naar hun kamer begeleiden, kamers verpatsen via de telefoon...  Maar het boekingssysteem is ingewikkeld. Een foute druk op de toets en je krijgt de boekhouding achter je aan. 

En dan is er ook nog die baas, die verschrikkelijke pompeuze, machtsgeile, dikzak: Peter. De dag dat hij me de job aansmeerde, dacht ik, daar moet ik voor oppassen, een oude man die wel een groen blaadje lust. Maar niets is minder waar, hij is op en top gay, al 8 jaar samen met de Thaise housekeeper: Pairod, een slank vriendelijk ventje. En net als zijn medewerkers lijkt hij zijn partner niet goed te behandelen, hij kleineert hem voor de ogen van andere mensen en verheft zijn stem om het minste. Je kan al raden dat het geen pretje is om te werken terwijl hij op je vingers staart. Hij heeft ook altijd gelijk. Maar kom, de job betaalt goed.

Dan de buurt van het hotel, die ziet er best ok uit maar enkele straten verder kom je midden tussen de hoeren en de drugsdealers terecht. Af en toe zie je wel een dame met halfafgezakte netkousen de straat oversteken. En dan op een dag wandelen er twee verdacht magere figuren de receptie binnen. Ze hadden al eerder gebeld en ik had hen verteld dat er een kamer vrij was maar dat ze snel moeten wezen, willen ze nog inchecken. Nu Peter had het me heel duidelijk gemaakt, komen er drugsverslaafden aankloppen, wijs je ze meteen de deur. Ze slaan de boel kort en klein en jagen andere klanten weg. Dus ik probeer hen buiten te werken. Je bent te laat zeg ik, de computer is afgesloten. De vrouw maakt een hele scene, begint te huilen en daarna te dreigen dat ze de volgende keer haar mes meebrengt. Ik was de hele tijd rustig maar nu roep ik terug dat ze het recht niet heeft mij te bedreigen en dat ze nu de receptie moet verlaten. Intussen staat Pairod me bij, hij slaagt erin de vrouw en man een beetje te kalmeren. Ik bel de politie op en binnen de 10 minuten worden ze de receptie uitgesleurd. Peter is intussen ook aangekomen. Hij is plots heel vriendelijk tot de politie vraagt of ik klacht wil neerleggen. Dan laat hij me vriendelijk weten dat ik het systeem nog niet heb afgesloten. Nog steeds dezelfde Peter... Geen klacht dus, ach, het zou toch niet veel uithalen.

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer